Skip to main content
Početna
O repozitoriju
Kontakt
EN
HR
REPEFZG
Repozitorij radova Ekonomskog fakulteta Zagreb
Pregledavanje
Prema autoru
Prema godini
Prema organizacijskoj jedinici
Prema području
Prema vrsti rada
Svih dokumenata
Napredno pretraživanje
Pohranjivanje
Search Term
Rad dostupan samo djelatnicima i studentima matične ustanove
Zatraži primjerak
dokumenta
 
završni rad
49
20
ŽIVOTNI CIKLUS PODUZEĆA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI
Ana-Marija Franjić (2016)
Sveučilište u Zagrebu
Ekonomski fakultet
Katedra za organizaciju i management
Za citiranje koristite ovu mrežnu adresu:
https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:148:494932
Podaci o radu
Naslov
ŽIVOTNI CIKLUS PODUZEĆA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI
Autor
Ana-Marija Franjić
Voditelj/Mentor
Ana Aleksić
(mentor)
Sažetak rada
Tema ovog rada bila je životni ciklus organizacije, te cilj bio analizirati različite modele životnog ciklusa prema različitim autorima i cijeli rad prezentirati na primjeru. Ono što je zajedničko svim autorima koji su se bavili ovom temom je činjenica da životni ciklus organizacije možemo usporediti sa životnim ciklusom živog bića te primijeniti četiri ključne faze kao što su rođenje, rast, starenje i umiranje. Naravno ove faze imaju različite nazive, i moglo bi se reći podfaze sa određenim karakteristikama. Organizacija kroz vrijeme svog djelovanja prolazi kroz različite situacije, uspone i padove, susreće se s brojnim problemima, a njen cilj je na sve situacije odgovoriti na najbolji mogući način. Stoga je bitno promatrati okruženje u kojem se posluje, utjecati na vrijeme na sve izazove, te pokušati prepoznati sve što nadolazi kako bi se što spremnije dočekalo sljedeću fazu razvoja.
Ključne riječi
poduzeće
prehrambena industrija
životni ciklus poduzeća
integrativni model
Naslov na drugom jeziku (engleski)
LIFE CYCLE OF ORGANIZATION IN FOOD INDUSTRY
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanj
Sveučilište u Zagrebu
Ekonomski fakultet
Ustrojstvena jedinica niže razine
Katedra za organizaciju i management
Mjesto
Zagreb
Država obrane
Hrvatska
Znanstveno područje, polje, grana
DRUŠTVENE ZNANOSTI
Ekonomija
Vrsta studija
sveučilišni
Stupanj
preddiplomski
Naziv studijskog programa
Poslovna ekonomija
Akademski / stručni naziv
sveučilišni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) ekonomije
Kratica akademskog / stručnog naziva
univ.bacc.oec.
Vrsta rada
završni rad
Jezik
hrvatski
Datum obrane
2016-09-30
Vrsta resursa
tekst
Prava pristupa
Rad dostupan samo djelatnicima i studentima matične ustanove
Uvjeti korištenja rada
Napomena
Sažetak preuzet iz Zaključka rada. Ključne riječi dodijelio knjižničar.
URN:NBN
https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:148:494932
Pohranio
Ivana Bacan